АКТИВНОСТИ ФОНДАЦИЈЕ

Фондација Дејан Пандуровић је 15.03.2021. године одржала годишњи састанак на аеродрому пилот пуковник Миленко Павловић у Батајници. Састанак је одржан са идејом да се чланови – донатори  упознају са радом Фондације, а у складу са Статутом ове организације који подразумева
јавност у раду.

Управни одбор на челу са управитељем Миодрагом Крстић, председником Небојшом Радојковић и секретаром Ненадом Миловановић упознао је присутне о следећем:

 • Активностима Фондације у 2020. години;
 • Финансијском извештају за 2020. годину;
 • Планираним активностима за 2021. годину;

У уводном делу су још једном изнети основни циљеви и задаци Фондације, упознати су нови чланови са принципима рада организације, а такође дат је и осврт на тешку годину за нама. Истакнуто је активно присуство Фондације и брига о члановима породица након трагичних догађаја у 2020. години:

 • смрти Јелене Пандуровић од 4. јула 2020. године;
 • удесу МиГ – 21 од 25.09. 2021. године када су погинули пилоти мј Дејан Крсник и кIк Звонко Васиљевић;

Пружање помоћи и подршке члановима породице Пандуровић, Васиљевић, Крсник, Ћулибрк, Петровић, Ивковић и породицама других  колега у складу са могућностима Фондације били су основни приоритет у раду управног одбора и донатора у претходном периоду.

Присутни су упознати и са планираним активностима за 2021. годину и то:

 • Организација Меморијала Дејан Пандуровић
  (07.04.2021./Арена –Н.Пазова);
 • Пружање помоћи и члановима породица погинулих или тешко повређених пилота,  летача и осталих припадника Војске Србије у ваздухопловним и другим несрећама, у складу са могућностима;
 • Уплата стипендије за школовање  једног детета  погинулих колега на Факултету Универзитета у Београду;
 • Институционална надоградња система безбедности летења и активно учешће у побољшању статусних питања пилота и летача;
 • Припрема за годишњу Скупштину и избор новог Управног одбора Фондације а у складу са Статутом Фондације;
 • Повећање броја сталних донатора са садашњих 45 на 60 и задржавање годишњег постојећег износа донација и евентуално повећање до износа од 1.000.000,00 динара.

Наравно, у другом делу састанка разговарало се о аспектима безбедности летења, о безбедносној култури, као и о проактивним и  предиктивним мерама за спречавање настанка нежељених догађаја у српском ваздухопловству у целини. Статусна питања пилота и летача била су једна од тема овог састанка, односно изнети су модели за побољшање статуса, могућности животног осигурања пилота и летача где би Фондација била кореспондент у моделу групног осигурања својих чланова.

На крају, искоришћена је прилика да се Управни одбор захвали свим пријатељима, члановима и донаторима, а некима од њих, Немања Пандуровић, брат Дејана Пандуровића уручио је и пригодне поклоне.

Без ваше помоћи, када сте несебично подржавали нашу мисију бриге о породицама наших колега, не бисмо успели у свим овим зацртаним плановима.

Хвала вам на томе!

Фондација Дејан Пандуровић